Interieurtrends 2019

Interieurtrends 2019

Bron afbeeldingen: Pinterest - klik om naar bron te gaan

De basis voor het interieur in 2019 voor welke ruimte dan ook is: KLEUR! Afgelopen jaar kwam het aanbod in het palet gelukkig al terug, maar nu is de zwart-wit trend toch echt helemaal verleden tijd! Fijn wat ons betreft, want wij houden wel van een kleurtje. En er zijn natuurlijk talloze mogelijkheden…

Basis: de muren

Heb jij een flinke schilderbeurt voor je huis op de planning staan? Denk er dan eens aan om de gehele ruimte een kleur op de muur te geven. Hiermee creëer je een warme, karakteristieke sfeer in je interieur. Geen zin, tijd of behoefte om álle muren van een andere kleur te voorzien? Met één gekleurde muur en een hoop accessoires kom je ook een heel eind.

Tip
Zoek tijdens het woonshoppen drie á vier items uit met de kleur en/of het materiaal dat jij mooi vindt. Stel zo je eigen palet samen en neem dit als basis voor het geheel, zo heb je meteen een startpunt om je interieur in te richten volgens je eigen plan. Het palet is ook de basis voor de kleur op de muur.

De trendkleuren van 2019

Diepzee groenblauw

Met deze kleur kun je alle kanten op. Goed te gebruiken in hele lichte ruimten met een eye-catcher van een meubelstuk ervoor óf gebruik deze kleur juist in de gehele ruimte voor een extra stijlvol effect.

Blog trends2019 diepzeegroen1 Blog trends2019 diepzeegroen

Okergeel

Deze kleur zien we al een tijdje terug in interieurs, en in 2019 mag deze nog steeds. Warm tijdens de donkere dagen en tijdens de lichtere dagen rondom de zomer geeft deze gele variant juist een fris, mediterraans effect. 

Marrokkaanse klei: roze

Roze is niet meer alleen voor de babykamer. Combineer met de juiste kleuren en natuurlijke materialen voor een stoere maar rustgevende look (leuk voor in de slaapkamer dus!)

Blog trends2019 roze Blog trends2019 roze1

Olijfgroen

Olijfgroen is back! Deze kleur hebben we al verschillende keren zien komen en gaan; denk aan de fauteuills van je grootmoeder, of enkele jaren terug toen er in bijna ieder huis wel een olijfgroene muur te bekennen was. In 2019 maakt deze kleur haar comeback, maar dan wel in een andere combi! Durf te combineren met bijvoorbeeld roze, staat prachtig bij elkaar!

Blog trends2019 olijfgroenroze Blog trends2019 olijfgroenroze1

Spiced Honey

Het merk Flexa heeft voor 2019 'Spiced Honey' uitgeroepen als trendkleur. Een tijdloze, warme kleur waar eindeloos mee te combineren valt.

Blog trends2019 spicedhoney Blog trends2019 spicedhoney1

En verder…

Velours & suède

Een 2019-proof interieur kan eigenlijk niet zonder minstens één pronkstuk of accessoire in velours of velvet. Beide zijn op zowel op fashion als interieurgebied niet meer weg te denken. Zou je zelf bijvoorbeeld niet voor een velvet-bank, fauteuil of eetkamerstoel gaan? Ga dan voor een klein poefje of een paar kussentjes op de bank, dit geeft ook al dat hele warme effect.

Blog trends2019 velours Blog trends2019 velvet

Planten

Ook de urban jungle trend is in 2019 nog lang niet voorbij. En wat is er nu leuker dan wat extra planten in je huis! De strelizia en de gatenplant zijn bijvoorbeeld helemaal geschikt voor een trendy interieur. Een paar tips: zet een reminder in je telefoon wanneer de planten water nodig hebben. De meeste hebben met een week voldoende, dus je hoeft maar wekelijks een rondje met de gieter te lopen. Verder hoeven planten niet alleen in de woonkamer te staan, wat dacht je van een plant op de slaapkamer of de badkamer?

Blog trends2019 strelitzia Blog trends2019 gatenplant

Ronde vormen

Strakke lijnen mogen in 2019 gecombineerd worden met ronde vormen. Wat dacht je bijvoorbeeld van ronde lampen, een mooie ronde spiegel of stoel met een afgeronde leuning? Prachtig en stijlvol!

Blog trends2019 rondelamp Blog trends2019 rondevormen

Keuken

Toe aan een nieuwe keuken? Een strakke witte of zwarte is natuurlijk heel mooi en stijlvol, maar wat dacht je van een tint of fellere kleur? Een minder 'veilige' keuze we know, maar anderzijds heb je wel weer eens iets anders dan standaard en heb je meteen dé eyecatcher van je woning te pakken!

Blog trends2019 colourkitchen Blog trends2019 colourkitchen1

Meubelplein Ekkersrijt wenst je alvast een voorspoedige start van het nieuwe jaar! Blijf onze kanalen volgen, wij zullen je komend jaar op de hoogte houden en inspireren met de laatste trends op het gebied van interieur.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

van nieuws en aanbiedingen