Slaapkamertrends

Slaapkamertrends

De slaapkamer, we brengen er een groot deel van onze tijd door. Toch wordt deze kamer vaak ‘vergeten’ als het gaan om interieurstyling. Kan jouw slaapkamer ook een make-over gebruiken? Hieronder vind je een aantal tips en trends:

Stijlvol wit

Fris, rustig en stijlvol; een helemaal witte slaapkamer is zo gek nog niet. Maak gebruik van lichte materialen, en natuurlijk een wit dekbedovertrek!

Romantiek

Geen rozenblaadjes op de vloer of een opgevouwen handdoek in hartvorm, een romantische kamer kun je ook op een andere manier creëren. Ga voor zachte materialen, kussentjes, een gezellige sprei in lichte pasteltinten. Maak het gezellig door een leuke lichtsnoer, kaarsen schemerlampjes.

Hotel boutique

Hoe lekker is het om in je eigen slaapkamer om te toveren tot een echt boutique hotel? Ga voor een donkerblauwe of smaragdgroene kleur op de muur en combineer dit met pastelkleurige accessoires en luxe materialen als goud en marmer. 

Hotel Boutique Slaapkamer wit
Bron beelden: Pinterest

Goede nachtrust begint natuurlijk bij een goed bed. Vaak last van slapeloze nachten? Dit zou goed aan een verkeerd matras of bed kunnen liggen. Op Meubelplein Ekkersrijt vind je  beddenspeciaalzaken Boonman en Sijben, maar ook Leen Bakker, Pronto Wonen en De Bommel Meubelen hebben aardige beddencollecties in hun assortiment. 

Sijbenboxspring Schermafbeelding 2018 05 11 om 14.41.58

Bron beelden: Sijben & Boonman 

Onder de lakens

Een dekbedovertrek bepaalt veel voor de stijl van je slaapkamer. Klassiek wit is altijd stylish verantwoord, maar er zijn tal van andere prints en kleuren waar je uit kunt kiezen om je slaapkamer helemaal naar jouw zin te maken.

DekbedovertrekPint  DekbedovertrekPint2
Bron beelden: Pinterest 

Aankleding in je slaapkamer is minstens zo belangrijk als in de woonkamer. Het verschilt natuurlijk per stijl, maar zorg ervoor dat het niet al te druk wordt. Geef bijvoorbeeld de muur een mooie kleur en hang decoratie zoals leuke posters op. 

Slaapkamerdeco1 Slaapkamerdeco2

Bron beelden: Pinterest 

Tips voor een zolderslaapkamer

Is je slaapkamer op zolder gevestigd? Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Je gaat gewoon slim met de ruimte om. Zet bijvoorbeeld het hoofdeind van het bed onder de schuine wand om ruimte te besparen. Een ander idee is om de schuine wand te gebruiken als kastruimte, dit is heel eenvoudig zelf te creëren. Heb je een grote zolder en ruimte over, dan kan het een goed idee zijn om een leuk zitje te creëren met een tafeltje en twee stoelen. 

Tips voor een kleine slaapkamer

De kunst van een kleine slaapkamer, is om deze praktisch in te richten. Koop een niet al te groot bed, en zet deze zo ver mogelijk richting de muur. Houd daarbij wel ruimte over zodat je er nog langsaf kunt lopen, dit oogt ook ruimtelijker. Laat verder de nachtkastjes achterwege. Ga in plaats daarvan voor een plank boven de muur waar het bed staat, hier kun je je spullen op kwijt. Een nachtlampje bevestig je ook aan de muur of aan de rand van het bed. Staat je bed een stuk van de grond af? De ruimte ónder je bed wordt vaak niet gebruikt, super zonde! Met een paar handige opbergboxen voor bijvoorbeeld je schoenen benut je deze ruimte heel goed en zo hoef je weer een minder grote kledingkast te plaatsen. 

Een goed hoofdkussen

Goede nachtrust is belangrik en een hoofdkussen kan daar veel aan bijdragen of juist een negatief effect op hebben. De soort, maat of dikte van een hoofdkussen is voor iedereen verschillend. Heb je nekklachten? Daar zijn speciale, wat hardere kussens voor. Een zacht kussen maakt deze klachten namelijk alleen maar erger. Ook voor zijliggers is een wat harder kussen aan de raden. Lig je vaker op je rug of op je buik, ga dan voor een zacht hoofdkussen. 

 

Slaapweetjes

Wist je dat...

  • Onvoldoende slaap kan bijdragen een een slecht geheugen?
  • Vrouwen lichter slapen dan mannen...?
  • ...Maar dat mannen vaker snurken!
  • Dat je door goede nachtrust slanker wordt of blijft?
  • Dat een melk/bananensmoothie het beste helpt als drankje om in slaap te komen?
  • Dat je je nachtrust kunt verbeteren door voldoende te sporten? 
  • Dat getrek aan de lakens de grootste ergernis is tussen partners die samen het bed delen? 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

van nieuws en aanbiedingen