Kerst in huis

Kerst in huis

Bron afbeeldingen: Pinterest (klik op de afbeelding om naar de juiste bron te gaan)

Langzaam naderen we het einde van het jaar en wordt het weer tijd voor Kerstmis. Zit jij ook al te popelen om je huis helemaal kerstproof te maken? Of heb je stiekem al het een en ander van zolder gehaald?

Heb je het over kerst in huis, dan gebeurt toch wel alles rondom de boom, de keuken en de eettafel natuurlijk! In deze blog van Meubelplein Ekkersrijt vind je een aantal tips & tricks om je interieur helemaal feestdagenproof te maken volgens de laatste trends.

Kerstboom

De trends voor de versiering van de kerstboom wisselen regelmatig. Geen zin om ieder jaar te investeren in nieuwe ballen, slingers en hangers? Het mixen en matchen van verschillende stijlen en kleuren kan prima, je hoeft alleen maar een paar nieuwe kerstballen in andere kleuren aan te schaffen. Ga je toch liever voor een wat strakker geheel? Goud, (mat)zwart en groen zijn dé trendkleuren voor in de kerstboom van dit jaar. Deze kleuren zijn stijlvol, maar wel basic genoeg zodat ze bij ieder kleurenthema passen, kun je bijvoorbeeld volgend jaar weer wat anders mixen & matchen.

Kerstboom1 Pinterest   Kerstboom2 Pinterest 

Keuken & eettafel

Wat ons betreft mag de eettafel tijdens de kerst helemaal over the top aangekleed worden. Neem bijvoorbeeld een basic tafelkleed (zwart of wit is altijd goed) en pak je allermooist servies erbij als mooie basis. Heb je nog geen servies? Wij zouden zeggen; investeer in een mooi aardewerk (of look-a-lik) servies, helemaal hip op dit moment. Je vindt ze op verschillende plekken in allerlei kleuren. Vanuit deze basis werk je verder naar een groot, gezellig geheel. Je bestek is overigens ook nog een belangrijke tool; met bijvoorbeeld een gouden of matzwarte variant steel jij zeker de show!

Wees verder niet te voorzichtig met het neerzetten van veel kaarsen (wel voorzichtig met het aansteken natuurlijk) en kies deze ook dus vooral uit in de kleur die bij jouw stijl past. Goud, zwart, groen of geel zijn bijvoorbeeld mooie trendkleuren van dit moment.

Groen doet het verder ook leuk op tafel; kies bij de bloemist een paar mooie takken of bloemen uit en zet ze in leuke vaasjes of maak ze onderdeel van het servies. En voor de finishing touch ga je voor snippers & confetti; niet die felgekleurde carnavalskleuren, maar shiny pailletten om er één feestelijk geheel van te maken.

 Eettafel3 Pinterest Eettafel2 Pinterest

Hoekjes

Alleen de kerstboom een beetje weinig? In huis kun je tal van andere hoekjes gezellige kersttaferelen creëeren. En nee, dan hebben we het niet over een traditionele kerststal met een kribbe, maar juist sterren, kaarsen, lichtjes en dennentakjes. Ook de vensterbank is daar een leuk plekje voor; zo kun je zelfs vanuit buitenaf zien dat jouw interieur helemaal kerstproof is!

Kerstdeco1 Pinterest Kerstdeco2 Pinterest

Fijne dagen!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

van nieuws en aanbiedingen