Badkamertrends

Badkamertrends

De badkamer is tegenwoordig meer dan een plek waar je je tandenpoetst en een douche neemt. Het is de plek waar je een momentje voor jezelf pakt, en tot rust komt. Maar dan wel volgens de laatste badkamertrends, met het juiste sanitair en natuurlijk jouw eigen stijl.

Hieronder vind je een aantal tips ter inspiratie voor jouw eigen, mooie badkamer.

Trends

  • Vintage meets modern

Jouw badkamer een échte persoonlijke touch geven? Ga op zoek naar een vintagemeubelstuk bijvoorbeeld in de vorm van een kastje, commode of stoel. Zo creëer je meer warmte in deze soms wat kille, strakke ruimte.

  • Botanisch

Wat een fijne trend is de botanische stijl. Je maakt er (eigenlijke alle) ruimten in je huis een stuk gezelliger mee. Je hoeft niet te overdrijven door er een jungle van te maken, maar pak het stijlvol aan. Kies bijvoorbeeld voor rieten manden (als wasmand of opberger), hangplanten

  • Touch of gold

Voeg een vleugje ‘elegance’ toe aan je badkamer en ga voor goud! Kranen, spiegels, zeeppompjes of rekjes; van alles is wel een gouden exemplaar te vinden.

 

Badkamer vintage modern Badkamer Goud  

Bron: Pinterest 

Tegels

De klassieke douchebak is toch wel verleden tijd. De douche is tegenwoordig veel meer onderdeel van de ruimte zelf. Om de douche helemaal mooi te maken kies je voor mooie tegels en kranen.

Basistegel

Voor de basis van je (nieuwe) badkamer kies je het beste voor een tijdloze tegel. Witte tegels, industriële grijze tegels of moderne zwarte tegels werken hierbij altijd goed.

Designtegel

Om je badkamer nét even wat meer bijzonder te maken, combineer een basistegel voor in je badkamer met bijvoorbeeld een wand originele designtegels. Deze zijn er in allerlei kleuren, soorten, maten en patronen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kleurrijk mediterraans tegeltje, maar ook de marmer en geglazuurde tegels zijn helemaal trendy.

 Badkamer Design tegel zwart  Badkamer vintage modern design tegel

 Bron beelden: Pinterest 

Badkuip

Lang niet iedereen heeft een badkuip, maar heb je er wel een, maak er dan volop gebruik van. Want zeg zelf, als je een moment voor jezelf wilt pakken is een bad nemen een heel goed idee. Wist je bijvoorbeeld dat een heet bad nemen (bijna) net zo gezond is als een uur sporten?

Afhankelijk van hoe veel ruimte je hebt in je badkamer, zijn er allerlei opties voor een badkuip. Zo kun je kiezen voor een losstaand bad of ga voor meer klassiek en ga voor een badkuip op pootjes.

 Badkamer badkuip vrijstaand Badkamer badkuip poten zwart

Bron beelden: Pinterest 

Kranen & accessoires

Met accessoires en kranen kun je in je badkamer het verschil maken. Velen kiezen vaak voor een strakke basis, een stijl die lang mee gaat. Je kunt dan inspelen op de trends met accessoires of bijvoorbeeld kranen. Die laatste zijn namelijk gemakkelijker te vervangen dan een hele tegelwand.

Kranen

Een kraan is misschien niet het meest boeiende onderwerp als je denkt aan interieurstyling. Toch zijn een kraan en douchekop allesbepalend voor de look van je badkamer. En vind je het na een aantal jaar niet meer mooi? Dan is een kraan gemakkelijk te vervangen. Van een zwarte- of gouden- of koperen kranenset gaat ons interieurhart in ieder geval heel snel kloppen.

 

Badkamer kraan zwart Badkamer Goud Douche

Bron beelden: Pinterest 

Accessoires

Zoals al eerder gezegd kun je de badkamer stylen met planten, vintage meubelstukken en opbergideeën maar een opvallende spiegel of stylish verantwoorde zeeppompjes kunnen ook al heel veel doen voor de styling van de badkamer.

Badkamer styling rieten manden Badkamer decoratie spiegel

Bron beelden: Pinterest

Badkamers op Ekkersrijt

Op Meubelplein Ekkersrijt is er genoeg aanbod voor jouw badkamerrenovatie. Voor een compleet nieuwe badkamer kun je terecht bij:

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

van nieuws en aanbiedingen