Back 2 school studeerkamer

Back 2 school studeerkamer

Na een lange vakantie is het dan zo ver: je moet weer terug naar school. Na gezellig te hebben gekletst met je klasgenoten, moet je er dan toch echt aan geloven: je moet aan het werk! En niet alleen op school. Je krijgt huiswerk mee en dus is het belangrijk om ergens in huis een plekje voor jezelf te creëren. Ga je voor een studiekamer en slaapkamer in één? Of heb je juist een aparte werkruimte / studeerkamer? Hoe de ruimte in je huis er ook uit ziet, Meubelplein Ekkersrijt weet raad met de inrichting!

Een goed bureau

Je bureau, je gaat er uren aan doorbrengen. Een schooljaar telt gemiddeld 40 weken, wat betekent dat je nog een hoop tijd in je huiswerk moet gaan steken. Af en toe is het fijn om de wat snellere klusjes en opdrachten af te handelen terwijl je lekker comfortabel op de bank zit. Echter, wiskundesommen maken of woordjes stampen gebeurt niet zomaar. Ga achter je bureau zitten en je zult zien dat je je een stuk beter kunt concentreren. Op Meubelplein Ekkersrijt vind je bureaus in allerlei kleuren, vormen en maten. Ga jij voor een simpele variant met een blad en vier losstaande poten? Of kies je juist voor een alles-in-een exemplaar met een ladekast eraan vast? In sommige woonwinkels vind je zelfs een complete hoek, waardoor je er bijvoorbeeld ook je boeken in kwijt kunt. Zo’n bureau is dus niet alleen een werktafel, maar ook een opbergmeubel. Handig toch?

Schermafbeelding 2017-08-29 om 15.24.15

 Afbeelding links De Bommel Meubelen, afbeelding midden Carpetright, afbeelding rechts Pronto Wonen  

Lekker zitten

Van alle meubels, is een bureaustoel wellicht een van de belangrijksten. Als je achter je bureau plaatsneemt, is een goede houding van belang. Een stevige stoel zal je helpen met je zithouding. Of je nu gaat computeren, huiswerk maken of knutselen: een bureaustoel heeft een ondersteunende rugleuning en zit heerlijk. Je kunt kiezen voor een ergonomische stoel waarbij de zithoogte verstelbaar is en de rugleuning aangepast kan worden. Vooral voor de jongere kinderen is ook de vormgeving van de bureaustoel erg belangrijk. De stoelen die je vind in de ruim 25 XL woonwinkels op het meubelplein zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen, kleuren en dessins. Hoe dan ook, er zal een goede stoel voor jou (of je kind) bij zitten.

Schermafbeelding 2017-08-29 om 15.24.41

 Afbeelding links De Bommel Meubelen, afbeelding rechts Carpetright

De omgeving doet ook wat

Een inspirerende werkplek werkt nu eenmaal beter dan een lege, kale ruimte. Wat extra aankleding of decoratie zal wonderen doen voor de concentratie. Hang bijvoorbeeld leuke quotes, foto’s of kaarten aan de muur. Je kunt er ook voor kiezen om zo’n quote of foto in te lijsten en op te hangen.

Mix & match krantenknipsels, bonnetjes en briefjes op een magneetbord. Door met kleurrijke magneten te werken, krijg je een speels en inspirerend effect. Je kunt een magneetbord ook heel eenvoudig pimpen met bijvoorbeeld een lapje stof. Ook handig: moet je een taal oefenen? Hang het overzicht met woordjes op je magneetbord en kijk er regelmatig naar. Op deze manier wordt je er aan een leuke manier aan herinnerd en word je vanzelf een kei in de nieuwe taal!

Schermafbeelding 2017-08-29 om 15.24.28

Afbeelding links IKEA, afbeelding rechts Leen Bakker

Nog meer inspiratie opdoen?
Je kunt online al heel veel inspiratie opdoen middels het lezen van (woon)blogs, het maken van een moodboard met een moodboardmaker, pinnen op pinterest of simpelweg scrollen door de webshops van verschillende woonwinkels. Mocht dit niet genoeg voor je zijn, laat je dan offline inspireren in de winkels van Meubelplein Ekkersrijt. De medewerkers staan voor je klaar.

Bekijk ook ons bord op Pinterest!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

van nieuws en aanbiedingen